zondag, 6. januari 2019 - 14:46 Update: 06-01-2019 21:33

Medeverdachte (25) moordzaak Humeyra opgepakt vlakbij Groningen

Rotterdam/Groningen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op vrijdag de 25-jarige man, die eerder werd aangehouden in de zaak van de dood van de 16-jarige Humeyra en weer werd vrijgelaten, opnieuw aangehouden in de omgeving van Groningen. Dit meldt de politie zondag.

In auto

Humeyra werd 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van een school aan de Essenburgstraat in Rotterdam. Kort daarna hield de politie een 31-jarige man aan. Hij wordt ervan verdacht de fatale schoten te hebben gelost. Vermoedelijk zat hij daarvoor met minstens twee anderen, waaronder de 25-jarige verdachte, in een auto.

Weer in hechtenis

De man werd eind december al aangehouden. Nadat de verdachte werd vrijgelaten door de beslissing van de rechter-commissaris, tekende de officier van justitie met succes beroep aan. Donderdag 3 januari werd beslist dat hij weer in hechtenis mocht worden genomen. 

Geprobeerd te vluchten

De verdachte heeft nog geprobeerd te vluchten, maar dankzij forse inspanning, samenwerking en oplettendheid van de politie eenheden Rotterdam en Noord-Nederland kon hij zaterdagnacht in de omgeving van Groningen worden aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: