maandag, 21. januari 2019 - 11:26 Update: 21-01-2019 21:36

Simon Schouten en Rixt Meijer winnen eerste marathon Haaksbergen

Primeur voor Haaksbergen: vanavond eerste marathon op natuurijs 2019
Foto: fbf
Utrecht

De eerste marathon op Nederlands natuurijs van het seizoen 2018-2019 is maandagavond verreden in Haaksbergen. Bij de dames won Rixt Meijer en bij de heren was Simon Schouten uit Andijk de winnaar.

Het ijs op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH was vier tot vijf centimeter dik en dus ruim voldoende voor het houden van een wedstrijd, zo liet de KNSB weten.

Die conclusie trok Arjan Smit, die namens de KNSB vanochtend de ijsdikte in Haaksbergen ging meten. Kort daarna trok de belangrijkste concurrent Noordlaren (De Hondsrug) zich terug uit de strijd, vanwege de ontoereikende kwaliteit van de ijsvloer en de weerprognoses.

Omdat de weersvooruitzichten onzeker zijn, zal het bij deze ene wedstrijd blijven en komt er nu geen Vierdaagse op Nederlands natuurijs. De knoop was daarom snel doorgehakt om de wedstrijd vanavond in Haaksbergen te laten verrijden. De vrouwen startten om 19.00 uur, het mannenpeloton begonom 20.00 uur.

De laatste keer dat een volledige vierdaagse wedstrijd werd afgewerkt was in december 2010. De natuurijsmarathons worden ondersteund door sponsors KPN, Rabobank, Tonzon en Trachitol.

Categorie:
Provincie: