maandag, 21. januari 2019 - 13:46 Update: 21-01-2019 13:51

Verwarde man dreigt met bom in supermarkt Breda

Verwarde man dreigt met bom in supermarkt Breda
Foto: Archief EHF
Breda

Een 55-jarige in Tilburg verblijvende Poolse man heeft zondagavond rond 22.55 uur in een supermarkt op de Jan Heijnsstraat gedriegd met een bom. 'De man is overmeesterd en aangehouden ter zake bedreiging, het doen van een valse bommelding. De verdachte wordt in verzekering gesteld. Het motief van de man is nog niet duidelijk. Hij moet daarover nog met hulp van een tolk worden verhoord', zo laat de politie maandag weten.

'Verward en aggressief'

'Volgens een beveiliger kwam de bedreiger verward en agressief over', aldus de politie. Ook had hij een reep chocolade en water uit de winkel gepakt en geconsumeerd. De supermarkt werd uit voorzorg ontruimd. Agenten zijn vervolgens met voor zich een schild de winkel binnen gegaan. 

Verdachte geboeid afgevoerd

Op aangeven van de beveiligers werd de verdachte die zich bij de kassa’s bevond eerst in het Nederlands en omdat hij daar niet op reageerde in het Engels gesommeerd om zijn handen te laten zin en te knielen. Hij voldeed daar aan waarna hij is aangehouden en geboeid is afgevoerd. Er werd geen explosief aangetroffen.  De recherche stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):