maandag, 11. februari 2019 - 12:15 Update: 11-02-2019 12:57

Politiebonden blokkeren gebouwen Den Haag

Politiebonden blokkeren gebouwen Den Haag
Foto: fbf
Den Haag

In Den Haag hebben de politiebonden maandag de toegang van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het gebouw van werkgeversorganisatie VNO/NCW geblokkeerd.

Vanaf 09.00 uur mag er niemand meer de gebouwen in. De actie is onderdeel van het pensioenprotest van de bonden. Behalve een beter pensioen willen de vakbonden ook dat de AOW-leeftijd 66 jaar blijft en dat zzp'ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen en dat de boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft.

Verslaggever Anniek Enthoven van Omroep West meldt dat de agenten uit het hele land komen. Ze hebben onder meer een spandoek bij zich met daarop de leus: 'Politie laten doorwerken tot 68 = ongezond, onveilig, ondankbaar'. Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO/NCW heeft de agenten toegesproken en gezegd dat hij de zorgen van de politiemensen deelt, zo laat de omroep weten. De Boer wil snel weer om de tafel om te onderhandelen over de pensioenen. Dat is ook de wens van minister Koolmees. Maar, zo waarschuwde Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP, dat gaat alleen gebeuren als er een beter bod komt. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: