woensdag, 20. februari 2019 - 15:58 Update: 20-02-2019 16:04

Verdachte die nepbommen bij bank achterliet aangehouden

Verdachte die nepbommen bij bank achterliet aangehouden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

De politie heeft woensdagochtend vroeg een man aangehouden voor het achterlaten van verdachte pakketten bij de Rabobank aan de Beneluxlaan in Utrecht. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

Nepbommen

De pakketten werden achtergelaten op dinsdag 5 februari en maandag 18 februari en leken mogelijke explosieven te bevatten. Voor het onderzoek door explosievenverkenners moest de Beneluxlaan worden afgezet en een omleidingsroute worden ingesteld. Na het onderzoek van de pakketten bleek dat er sprake was van nepbommen.

Onderzoek recherche

De forensische opsporing en de recherche zetten het onderzoek voort, waarbij sporen werden veiliggesteld en camerabeelden werden uitgekeken. Dit leidde tot een positieve herkenning van een verdachte. 

Arrestatie

De man, een 31-jarige inwoner van Zeist, werd in de vroege ochtend van woensdag 20 februari gearresteerd en aansluitend verhoord. Hij bekende beide valse bommen te hebben geplaatst. Het motief voor deze daad kwam volgens de verdachte voort uit een 'klein zakelijk conflict' dat hij had met de bank. De Zeister krijgt een proces-verbaal.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: