donderdag, 4. april 2019 - 15:36

Brandweer Drenthe wint Bronzen Rookmelder

Brandweer Drenthe wint Bronzen Rookmelder

Op een Expertdag van brandweerprofessionals is op 4 april op het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem een innovatie van Brandweer Drenthe – ontwikkeld samen met twee studenten van NHL Stenden Hogeschool – bekroond met de Bronzen Rookmelder. Een Gouden, Zilveren of Bronzen Rookmelder wordt jaarlijks uitgereikt voor een project, product of activiteit waarmee op een nieuwe, innovatieve manier een bijdrage wordt geleverd aan Brandveilig Leven in Nederland.

Leren programmeren aan de hand van brandweer gerelateerde opdrachten

Vanaf 2020 is Technologie en Wetenschap een structureel onderdeel van het onderwijsprogramma op basisscholen. Vooruitlopend hierop is samen met twee PABO studenten van NHL Stenden Hogeschool (locatie Emmen) een lesprogramma  ontwikkeld waarin leerlingen van groep vier en vijf spelenderwijs leren hoe zij een eenvoudige robot kunnen programmeren en allerlei brandweer gerelateerde opdrachten kunnen laten uitvoeren. 

Vierde prijs in vijf jaar voor Drentse brandweer

De afgelopen jaren is Brandweer Drenthe al drie keer eerder beloond voor een innovatie op het gebied van Brandveilig Leven. In 2015, 2016 en 2017 viel de Drentse brandweer ook al in de prijzen en won toen respectievelijk de Zilveren, de Gouden en de Bronzen Rookmelder. Daarmee is de Drentse brandweer sinds de invoering van de Wet op de Veiligheidsregio’s op 1 januari 2014 het meest gelauwerde brandweerkorps van Nederland.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: