woensdag, 17. april 2019 - 15:38 Update: 17-04-2019 15:41

Nep AK-47 aangetroffen in woning man die wijkagent uitschold

ak-47-kalasjnikov
Foto: Politie
Berkel en Rodenrijs

Dinsdag heeft de politie in een woning in Berkel Rodenrijs tijdens een doorzoeking een nep AK-47 aangetroffen. Dit meldt de politie woensdag.

Wijkagent uitgescholden

Een wijkagent, die na een overlastmelding naar de woning in Berkel en Rodenrijs ging, stuitte op een bewoner die hem uitschold en bedreigde. De bewoner werd aangehouden en bij een doorzoeking in zijn woning vonden agenten allemaal spullen voor een hennepkwekerij én een niet van echt te onderscheiden automatisch nepvuurwapen.

Bedreigd

De wijkagent vroeg om bijstand nadat hij werd bedreigd. Toen een tweede hondenman aankwam, koos de bewoner eieren voor zijn geld en kwam hij zijn woning uit. Hij trok héél snel de deur dicht, maar niet snel genoeg. De deur stond net lang genoeg open voor agenten om allerlei draden te zien die over de vloer vanuit een kast naar diverse andere ruimtes liepen. Omdat er eerder ook meldingen waren gedaan van een chemische lucht is de woning doorzocht.

Hennepkwekerij

Naast wat hennep werden materialen gevonden die worden gebruikt bij een hennepkwekerij, waaronder koostoffilters, lampen en –armaturen en een weegschaaltje. Ook werd een gasmasker gevonden én een namaak AK-47. De spullen zijn in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):