dinsdag, 7. mei 2019 - 10:52

Auto beschoten in Rotterdam

Rotterdam

De politie in Rotterdam doet onderzoek naar een schietincident aan de Ramlehweg dat op 6 mei plaatsvond. Na een achtervolging hebben agenten net over de grens bij Hazeldonk in België een verdachte aangehouden.

Rond 18.40 uur kwam de melding van het schietincident bij de politie binnen. Op de Ramlehweg schoten één of meerdere schutters vanuit een rijdende auto op een stilstaande auto met daarin meerdere personen. De stilstaande auto werd getroffen, maar geen van de inzittenden werd geraakt. De auto met daarin de dader(s) reed vervolgens weg, de slachtoffers perplex achterlatend.

Onderzoek

De politie startte na de melding direct een onderzoek: buurtbewoners werden bevraagd, forensisch onderzoek werd opgestart en er wordt naar camerabeelden gezocht. Ook wordt zo snel mogelijk met de inzittenden van de stilstaande auto gesproken. Op de rijksweg A16 zagen agenten het verdachte voertuig rijden. Er begon een achtervolging. Net na de grensovergang van België konden politiemensen de 43-jarige bestuurder uit Rotterdam aanhouden. Hij wordt uitgeleverd naar Nederland.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: