vrijdag, 10. mei 2019 - 13:40 Update: 10-05-2019 13:57

Duitser week geleden ontvoerd door mannen in Nijbroek

politie-donker-agent
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijbroek

De politie heeft vandaag naar buiten gebracht dat precies een week geleden een Duitser in het Gelderse Nijbroek is ontvoerd door een groepje mannen. Vrijdagmorgen 3 mei even voor 08.00 uur kreeg de politie de melding van een getuige.

'Terughoudend'

Omdat aanvankelijk de situatie niet heel duidelijk is, bleef de politie de eerste dagen terughoudend met uitleg over de zaak. 'Nu is het tijd om meer bekend te maken aan de hand van verklaringen van getuigen en slachtoffers. Daarbij hebben we ook enkele belangrijke vragen aan mensen die vrijdagochtend in de buurt van Nijbroek en Terwolde waren', aldus de politie.

Plaats delict 1

Rond 07.00 uur staan twee mannen met twee busjes met Duits kenteken te wachten op de parkeerplaats van de begraafplaats aan de Twelloseweg in Terwolde. Ze zijn bij elkaar in de auto gaan zitten. Dan komen er twee auto’s aanrijden: een BMW en een Volkswagen, model Golf of Polo. Enkele mannen stappen uit de BMW. De twee Duitse mannen ruiken onraad, en gaan er snel vandoor.

Plaats delict 2

Het duo wordt achtervolgd. Op de kruising Vaassenseweg/Middendijk in Nijbroek worden ze klemgereden. Onder bedreiging van een wapen moet één van de mannen instappen in de BMW. De ander weet zich te verstoppen, zo vertelt hij later aan de politie. De mannen uit de BMW nemen ook het busje van het duo mee. Een getuige ziet het gebeuren en belt de politie. Agenten vinden het tweede slachtoffer, degene die zich dus verstopt had, na korte tijd. In de berm stond een vrouw met fiets te kijken, de politie heeft haar nog niet kunnen spreken.

Plaats delict 3

Het slachtoffer dat is meegenomen, krijgt onderweg verschillende vragen van de mannen in de BMW. Na een tijdje wordt hij weer afgezet en kan hij in zijn eigen busje stappen. Het is tot nu toe onbekend waar dit precies was. Agenten zien het busje, een grijze Volkswagen Crafter, even later rijden aan de Domineestraat in Twello. De agenten halen de bestuurder uit het busje: hij blijkt het slachtoffer te zijn.

Onderzoek

Vorige week vrijdag is de politie meteen gestart met een uitgebreid sporenonderzoek. Het Volkswagenbusje wordt afgesleept, net als de Mercedes Sprinter van de andere Duitse man. Ook op zondag doet de politie onderzoek. Zo worden er mensen uit de buurt gehoord en zoeken rechercheurs naar sporen. Verder spreken agenten met de slachtoffers. Zij zijn ongedeerd gebleven. Een week later, vandaag op 10 mei dus, houden agenten een passantenonderzoek.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):