zaterdag, 11. mei 2019 - 10:00 Update: 11-05-2019 16:54

Seniorencomplex onbewoonbaar door felle brand, drie gewonden

ambu-donker-zwaalicht-blauw
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

In Hilversum zijn vrijdagavond laat bij een grote brand in een seniorencomplex aan de Schoolstraat drie personen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. 'Vanwege de brand is het complex met 60 seniorenwoningen onbewoonbaar geworden', zo laat de brandweer zaterdag weten..

Bewoners gered van balkons

Om 23.19 uur kreeg de brandweer de melding van de brand in het wooncomplex binnen. Direct na de melding werd er al opgeschaald naar 'middelbrand', vrij snel daarna naar Grip 1en kort daarna naar 'zeer grote brand' om voldoende bemanning en materieel naar het wooncomplex te krijgen omdat er zich veel personen nog binnen bevonden. Meerdere bewoners stonden op hun balkon te wachten op te kunnen worden gered door de brandweer.

Drie gewonden naar ziekenhuis

Drie gewonde bewoners zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De redding en ontruiming van de nog aanwezige bewoners was op dat moment nog in volle gang. Rond 01.15 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Ruim 40 bewoners werden tijdelijk opgevangen in Podium De Vorstin. 

Complex onbewoonbaar door brand- en rookschade

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het gehele appartementencomplex van in totaal 60 woningen door de brand- en rookschade onbewoonbaar is. Op dit moment wordt met man en macht gewerkt om opvang voor zo’n 90 mensen te regelen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: