woensdag, 15. mei 2019 - 16:49 Update: 15-05-2019 20:22

Politie maakt signalement verdachte dodelijke steekpartij Groningen bekend

Afzetting bij Blauwborgje
Foto: Bert van den Berg
Groningen

De politie heeft woensdag, na het dodelijke steekincident aan het Jaagpad in Groningen, waarbij een 27-jarige man uit Groningen is overleden, het signalement van de verdachte bekendgemaakt.

Doodgestoken

Dinsdagavond rond 19.15 uur werd de Stadjer neergestoken op het Jaagpad, achter het nabijgelegen sportcentrum ACLO. De man is op de plaats van het incident aan zijn verwondingen overleden. Het is nog onduidelijk wat zich daarvoor precies heeft afgespeeld. 

Opsporingsonderzoek

Er is dinsdagavond direct een rechercheteam gestart met het onderzoek naar dit dodelijke geweldsdelict. Er is een burgernetmelding uit gedaan met het signalement van de verdachte. Daarnaast is forensisch onderzoek gedaan op het plaats delict. Ook is er met meerdere getuigen gesproken, die zich bij de politie hebben gemeld. De binnengekomen meldingen over het signalement van de dader werden onderzocht door het opgestarte rechercheteam, een Team Grootschalige Opsporing (TGO). 

Diverse scenario's 

Het team houdt rekening met diverse scenario’s. Woensdagochtend is door een helikopter opnamen van uit de lucht gemaakt. Woensdagmiddag kamt een specialistisch zoekteam van Veteranen (Veteranen Search Team) de omgeving van de plaats delict uit. Zij gaan daarbij op zoek naar spullen of goederen die van het slachtoffer of van de dader (kunnen) zijn.

Signalement dader

Het TGO zoekt naar een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij zou tussen de 1.70-1.80 m lang zijn en heeft een Zuid Europees uiterlijk. De man droeg een donkere broek en had een donker petje op zijn hoofd. Hij is na het incident in zuidelijke richting naar de wijken Selwerd en Paddepoel gelopen.

Hardlopende getuige gezocht

De politie is ook nog op zoek naar een specifieke getuige. Rondom het tijdstip van het incident is er een hardlopende vrouw gezien in de buurt. Zij droeg haar haar in een paardenstaart. Graag komt het rechercheteam met haar in contact. Mogelijk heeft zij meer informatie die kan helpen bij het opsporen van de verdachte.

Wat kunt u doen?

Ziet u iemand die past bij het bovenstaand signalement? Bel dan direct met 112! Heeft u andere informatie over wat dinsdagavond is gebeurd of iets wat met deze zaak te maken kan hebben? Bel dan met 0900-8844 om uw informatie te delen met het rechercheteam.

Categorie:
Provincie: