vrijdag, 24. mei 2019 - 21:00

Defensie krijgt fonds voor grote investeringen

defensie-truck-helikopter
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Het versterken en vernieuwen van Defensie kost tijd. Grote defensieprojecten en materieelaankopen zijn niet van vandaag op morgen gerealiseerd. Daarom krijgt Defensie een begrotingsfonds. 'Vrijdag heeft de ministerraad met dit wetsvoorstel ingestemd', zo meldt het ministerie van Defensie vrijdag.

Stabiliteit

'Het begrotingsfonds geeft meer financiële stabiliteit. In het fonds kan het ministerie geld apart zetten om grote investeringen op de lange termijn te financieren. Daarbij gaat het om investeringen in materieel, IT en infrastructuur', aldus het ministerie. Ook uitgaven voor het behoud ervan zullen in het fonds worden opgenomen. Zo kan de financiering van onderhoud van het oude en aanschaf van het nieuwe beter in samenhang tot elkaar worden bezien. 

Dummy-begroting

In het najaar zal Defensie een dummy-begroting aanbieden aan de Tweede Kamer. Hierin staat hoe het begrotingsfonds er uit zal komen te zien en welke informatie het zal bevatten. De planning is om op Prinsjesdag 2020 de eerste begroting van het fonds aan te bieden aan de Tweede Kamer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):