zaterdag, 15. juni 2019 - 14:54 Update: 16-06-2019 21:20

PostNL komt leveringen niet na, maar je moet wel thuis blijven!!

PostNL komt leveringen niet na, maar je moet wel thuis blijven!!
Foto: fbf
Amsterdam

Wat is het toch vreselijk slecht geregeld bij PostNL. Al lange tijd klagen mensen steen en been over het niet leveren van een pakket terwijl de PostNL een dag van tevoren een bericht verstuurd thuis te blijven voor levering van het pakket.

Zo ook de heer Van den Berg uit de Ronde Venen. Vrijdag kreeg de heer Van den Berg het bericht zaterdag tussen 12.00 uur en 14.30 uur thuis te blijven voor het in ontvangst nemen van zijn pakket. Van den Berg had een microfoon besteld voor een groot feest voor zaterdagavond. Hij was dan ook blij dat het pakket op tijd binnen zou komen. En ja, de auto van PostNL kwam de straat binnenrijden, maar voor hem zat er niks in de grote verroeste bestelauto.

Direct nam hij contact op met het speciale klachtennummer van Post.NL in de hoop dat zij nog wat voor hem konden betekenen. Van den Berg gaf tijdens het telefonische gesprek aan dat hij zelfs het achtergebleven pakket op een sorteercentrum wilde komen afhalen.

Maar helaas, helpdescmedewerker M. wilde er niets meer van horen en gooide de telefoon erop. Des duivels was Van den Berg. Hij besloot uiteindelijk maar naar een winkel te rijden en een microfoon te gaan kopen zodat het feest van vanavond voor zo'n 200 man niet in de soep zou draaien. Van den Berg heeft aangegeven volgende week opnieuw een klacht in te gaan dienen, maar dan per brief.

Nu maar hopen is dat ze de brief niet zullen verscheuren.

Wanneer je het klachtenkompas bekijkt over PostNL dan stroomt het ook vandaag weer klachten betreffende de bezorging.

Woordvoerster Tahira Limon van PostNL laat in een reactie weten:

''Laat ik voorop stellen dat dit heel vervelend is voor de heer Van den Berg die op zijn pakket wachtte. Iedere klacht is er voor ons een te veel is. Wel goed dat de klacht is gemeld want ook op basis hiervan proberen wij onze dienstverlening elke dag weer te verbeteren.

Wij bezorgen elke dag meer dan 800.000 pakketten dus ook vandaag weer. In 2018 waren dat er 251 miljoen in totaal.  PostNL bezorgt 98% van de pakketten op de beloofde dag en ongeveer 80% van de pakketten binnen het verwachte tijdvak. We ontvangen op 0,06% van de 1.000 pakketten een klacht.

Ook voor deze klacht geldt dat wij gaan uitzoeken wat er precies gebeurd is, zowel met het pakket als het contact met de klantenservice. Daar hoort ook een gesprek met de medewerker bij. Wij hopen dit zo snel mogelijk naar tevredenheid af te handelen.'' 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):