maandag, 15. juli 2019 - 21:01 Update: 16-07-2019 18:56

Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Waalwijk

brand-afval
Foto: Veiligheidsregio MWB
Waalwijk

Maandagavond is rond 19.20 uur een grote brand uitgebroken bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Hilstraat in Waalwijk. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (MWB) maandag.

Overkapping

De brandweer is massaal ter plaatse gekomen om de brand, die in een grote stapel afval woest, te bestrijden. De stapel afval ligt gedeeltelijk onder een overkapping. In verband met de waterwinning is er opgeschaald naar zeer grote brand.

Container asbest

Bij de bestrijding van de brand zijn het groot watertransport en een hoogwerker gealarmeerd. Ook de omgevingsdienst en Rijkswaterstaat zijn ter plaatse. Op foto’s van de brand op social media is een aanhanger en container met asbest te zien. Deze staan veilig en worden door de brandweer extra in de gaten gehouden. 

Meetploegen

In verband met de brand heeft de brandweer meetploegen ingezet. De meetploegen zijn zowel op het industrieterrein als in het centrum van Waalwijk.

Update 21.15 uur

Zojuist heeft de Veiligheidsregio MWB ook een NL-alert verstuurd om mensen te attenderen om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Update 23.55 uur

De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven. Het nablussen gaat nog wel tot diep in de nacht duren. Om die reden is het advies om ramen en deuren vannacht gesloten te houden en ventilatie uitgeschakeld te laten.

Update 03.30 uur

Om ongeveer 03.30 was de brand volledig geblust. Na het opruimen zijn de laatste brandweermensen om 04.30 teruggekeerd naar de kazerne. Door hun inzet van vele uren is het asbest gelukkig niet betrokken geraakt bij de brand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: