donderdag, 1. augustus 2019 - 16:42 Update: 01-08-2019 19:53

Malek F. die 3 personen neerstak krijgt van rechtbank alleen tbs, OM gaat in hoger beroep

officier-aanklager-om
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) Den Haag tekent hoger beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag in de zaak van de 32-jarige Malek F. die ervan wordt verdacht dat hij op 5 mei 2018 in Den Haag drie mensen neerstak.
De rechtbank kwam in haar veroordeling alleen tot TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd en ontsloeg hem van alle rechtsvervolging.

Terroristisch oogmerk

De officier van justitie had vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor drie pogingen moord met een terroristisch oogmerk en drie bedreigingen met een terroristisch misdrijf.

Geen celstraf

Het OM is het niet eens met de strafmaat die de rechtbank de man oplegde en met de consequentie daarvan. Zo oordeelde de rechtbank Den Haag dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar is, veroordeelde hem om die reden alleen tot TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd en ontsloeg hem van alle rechtsvervolging.

Niet eens met uitspraak

Daarnaast is het OM het niet eens met de uitspraak van de rechtbank dat er geen sprake zou zijn van een terroristisch oogmerk. Ten slotte vindt het OM de manier waarop de rechtbank om is gegaan met de toekenning van schadevergoeding aan de slachtoffers onvoldoende. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

Categorie:
Provincie: