donderdag, 8. augustus 2019 - 10:12 Update: 08-08-2019 10:19

Gezochte Tilburger aangehouden met doorgeladen pistool in auto

politieauto-agenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

De politie heeft woensdagochtend een 38-jarige Tilburger omstreeks 11.30 uur in de wijk Wandelbos in Tilburg aangehouden omdat hij niet teruggekeerd was van verlof van een penitentiaire inrichting. 'Na zijn arrestatie werd in een tas die op de bijrijdersplaats stond van zijn auto een doorgeladen pistool met acht patronen aangetroffen. Hij is vastgezet ter zake vuurwapenbezit', zo meldt de politie donderdag.

Draaiende motor

De politie kreeg woensdagmorgen een melding dat op de Huijsmansstraat al drie uur een auto zou staan met draaiende motor.  Een man zou achter het stuur zitten. Het kenteken staat op naam van een bekende van de politie ter zake vermogensdelicten, een 38-jarige Tilburger, die bekend is met vuurwapens. Bovendien zou hij op 5 augustus 2019 na verlof niet teruggekeerd zijn van verlof van PI Hoogvliet. Het zou gaan om een opname in een kliniek.   

Aanhouding

Agenten zagen de bedoelde auto staan voor de flat. De motor liep inderdaad. Op de bestuurdersstoel lag een man te slapen die door de agenten herkend werd als zijnde de eigenaar van het voertuig en dus een gezocht persoon.  Een van de dienders trok de sleutel uit het contact waarop de man wakker werd.  De agenten vertelden hem dat hij vanwege zijn signalering werd aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie door tijdens het boeien met zijn armen en benen wilde bewegingen te maken. Hij werd uiteindelijk overmeesterd en afgevoerd naar het cellencomplex.  

Sporttas met vuurwapen

Op de bijrijdersstoel stond een sporttas met daarin een doorgeladen pistool met acht patronen. Hij is vanwege deze vondst in verzekering gesteld ter zake de Wet Wapens en Munitie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: