dinsdag, 27. augustus 2019 - 18:58

Verdachte Jos B. blijft in voorlopige hechtenis

Jos B.
Brunsum

Verdachte Jos B. blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank Limburg in Maastricht vandaag tijdens de vierde pro-formazitting in de zaak Nicky Verstappen besloten. Het verzoek van de advocaat om opheffing en schorsing van de voorlopige hechtenis heeft de rechtbank afgewezen. De rechtbank is van oordeel dat er nog steeds ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn om de voorlopige hechtenis van verdachte te laten voortduren. Jos B. wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Schouw

De pro-formazitting startte vanmiddag met een korte toelichting van de voorzitter van de rechtbank op de schouw op de Brunssumerheide. Op verzoek van het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank zich een beeld gevormd van plaatsen uit het dossier, zoals het tentenkamp, de parkeerplaats en de vindplaats van Nicky.

Hoe verder?

Op 20 november 2019, om 10.00 uur, gaat de zaak verder. Het gaat hierbij om een regiezitting, waarbij de onderzoekswensen van Openbaar Ministerie en de advocaat worden geïnventariseerd. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Categorie:
Provincie: