zondag, 15. september 2019 - 21:30 Update: 15-09-2019 21:36

Drie aanhoudingen in drugsonderzoek Arnhems café, burgemeester sluit het pand

Foto van arrestatieteam bij pand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Arnhem

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Arnhem rond 02.30 uur een instap gedaan in een horecagelegenheid aan de Varkensstraat in Arnhem. 'Bij de inval zijn drie mannen aangehouden voor drugsbezit en/of drugshandel', zo meldt de politie zondag.

Pand gesloten

'Ook werd er in het café harddrugs en een mes aangetroffen. De burgemeester heeft het pand per direct gesloten', aldus de politie. De politie startte een onderzoek na signalen dat er in het betreffende café hard drugs openlijk gebruikt en verkocht zou worden. Al snel bleek uit het onderzoek dat de signalen werden bevestigd. Politie, Openbaar Ministerie en de Gemeente Arnhem vinden het van belang hard op te treden tegen drugshandel. Daarom is besloten deze actie te houden en alle aanwezigen in het café te controleren.

Arrestatieteam

In totaal zijn er 3 verdachten aangehouden. Een 26-jarige man uit Doesburg werd aangehouden omdat hij in het bezit was van 5 wikkels cocaïne. Daarnaast werd een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden voor drugshandel. Een 41-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor het gelegenheid geven tot dealen. Bij de actie werden ondermeer een arrestatieteam en een drugshond ingezet.

Mes

In het café zelf zijn tijdens de doorzoeking, op de grond en achter de bar, ook nog wikkels cocaïne,  XTC pillen, diverse lege wikkels en een mes aangetroffen. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek gaat verder. Op basis van de resultaten van deze actie heeft de burgemeester van Arnhem besloten het pand per direct te sluiten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):