zondag, 29. september 2019 - 11:16 Update: 29-09-2019 11:22

Jongen (17) zwaait met 'Rambo'mes, vrouw (27) slaat agent in gezicht

jongen, rambo mes, vrouw, slaan, politie
Foto: Archief EHF
Castricum

Op zondagmorgen hield de politie een 27-jarige vrouw uit Castricum aan wegens mishandeling van een politieman. Een17-jarige jongen uit Heemskerk werd aangehouden wegens bedreiging en verboden wapenbezit.

Omstreeks 02.30 uur, bij het uitgaan van de horeca in het centrum van Castricum, ontstond buiten op straat een vechtpartij. Binnen de groep van vechtenden stond een 17-jarige jongen uit Heemskerk te zwaaien met een groot ‘Rambo’mes. De politie stond echter dicht bij de jongen en hij werd snel naar de grond gewerkt. Het mes kon worden afgepakt en in beslag worden genomen.

Toen de politie bezig was de jongen met het mes aan te houden, kwam vanuit het publiek een man op de politie aflopen die vermoedelijk probeerde de aangehouden man te ontzetten. De opdringerige omstander werd weggeduwd. Hij kwam echter weer terug en er ontstond een worsteling waarbij politieman en omstander op de grond terecht kwamen. Plotseling kwam er een vrouw aanlopen, die de politieman beetpakte en hem meerdere malen hard in het gezicht sloeg. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat zij onder invloed van alcohol verkeerde.

 

Categorie:
Blik op 112: