maandag, 30. september 2019 - 10:30 Update: 30-09-2019 13:53

Partner van dode vrouw in Tilburg aangehouden

Foto van forensich onderzoeker met fotocamera
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Nadat maandagochtend een vrouw in Tilburg mogelijk door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen heef tde politie een verdachte aangehouden. Dit meldt de politie maandag.

Melding reanimatie

Maandagochtend kwam er om 08.00 uur bij het Operationeel Centrum een melding binnen van een reanimatie van een vrouw in een woning aan de Kastrupstraat. Hulpdiensten, vooral medisch, werden naar de woning gestuurd. Een traumahelikopter met een arts aan boord landde in de omgeving.

Overleden

'Ondanks de reanimatie overleed de vrouw', aldus de politie. Omdat niet duidelijk was of het hier om een ongeval of een mogelijk geweldsmisdrijf ging startte de politie een onderzoek. De partner van de vrouw, met wie zij daar onder andere samenwoonde, werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw. Hij is naar het bureau gebracht en hij krijgt een advocaat toegewezen. Hij wordt als verdachte gehoord om uitsluitsel te krijgen over de toedracht. Ook twee medebewoners van het pand zijn als getuige meegegaan naar het bureau. Indien nodig zullen ze slachtofferhulp aangeboden krijgen. 'Het adres komt voor in de politiesystemen omdat we daar vaker geweest zijn. In verband met de privacy kan de reden daarvan niet gecommuniceerd worden', aldus de politie.

Onderzoek

Forensische en tactische rechercheur zijn toen begonnen met hun onderzoek. Het huis is met schermen afgezet. In de woning is onder leiding van een Rechter Commissaris huiszoeking gedaan. 'Het wachten is onder andere op de uitslag van een samenwerking tussen de Forensische opsporing en gespecialiseerde artsen over de doodsoorzaak. Dan weten we of het om een misdrijf gaat of dat er sprake is van een natuurlijke overlijden', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: