maandag, 30. september 2019 - 19:25 Update: 30-09-2019 19:42

Nederlandse tak Thomas Cook nu ook failliet

thomas-cook-kantoor
Foto: Screenshot Google Streetview
Hoofddorp

De Nederlandse tak van Thomas Cook is ook failliet. Dit heeft de bewindvoerder van Thomas Cook Nederland B.V. maandag bekendgemaakt.

Curator

De bewindvoerder heeft de rechtbank van Amsterdam gevraagd om de surseance van betaling, die op woensdag 25 september werd verleend, om te zetten in faillissement. De rechtbank heeft hierin toegestemd, en de bewindvoerder, mr. Hanneke De Coninck-Smolders, benoemd tot curator.

Naarstig gezocht

In de afgelopen week hebben het management en de bewindvoerder naarstig gezocht naar mogelijkheden voor Thomas Cook Nederland om zelfstandig of in samenwerking met Thomas Cook- in andere Europese landen verder te gaan. Helaas bleken die mogelijkheden er op korte termijn niet te zijn, waardoor geen andere keus restte dan faillissement aan te vragen voor de Nederlandse organisatie.

Collectief ontslag 200 medewerkers

Voor de circa tweehonderd medewerkers van Thomas Cook Nederland is collectief ontslag aangevraagd. In de komende weken zal de curator in gesprek gaan met potentiële kopers voor Thomas Cook Nederland of onderdelen daarvan. Er hebben zich al enkele geïnteresseerden gemeld.

Categorie:
Provincie: