dinsdag, 1. oktober 2019 - 11:27 Update: 01-10-2019 12:50

Malieveld is vol, er kan geen tractor meer bij. Geert Wilders spreekt boeren al toe

Man gewond bij tractor ongeval Minnertsga -
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Het Malieveld is volgestroomd met boeren.

Het protest begint pas om 13.00 uur, maar er kan nu al geen tractor meer bij,  zo heeft de politie aan RTL Nieuws laten weten. Boeren die nog met hun tractor het veld op willen, zouden nu geweigerd worden. Ze kunnen hun tractor onder meer nog parkeren op de Leidsestraatweg vlakbij het Malieveld of naar Cars Jeans Stadion.

Eerst mochten er maar 75 tractoren op het Malieveld. Maar in overleg met politie en brandweer heeft burgemeester Krikke er meer toegelaten. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag tegen RTL Nieuws: 'We hebben het getal van 75 tractoren losgelaten.'

PVV-leider spreekt boeren toe:

PVV-leider Geert Wilders is al gearriveerd op het Malieveld en spreekt de boeren toe. Wilders: 'Wat ons betreft: 100 procent steun aan jullie. We zijn super trots op jullie en ik wens jullie een geweldige dag. We zijn trots op onze boeren!'

Organisatie 

Om 13.00 uur begint het officiĆ«le programma. De organisatie verwacht 15.000 boeren in Den Haag. Het is nog niet bekend hoeveel er met de tractor komen. 

Beveiliging voor Kamerleden

Verschillende Kamerleden onder wie Jesse Klaver, Tjeerd de Groot, Thierry Baudet en Helma Lodder, die vanmiddag naar het Malieveld gaan, worden door voor de veiligheid met een busje naartoe gebracht. RTL-Verslaggever Marieke van de Zilver laat weten dat dit is besproken met de Nationaal Coƶrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Er is ook op het Malieveld beveiliging voor Kamerleden. 

 

Categorie:
Provincie: