woensdag, 2. oktober 2019 - 15:26 Update: 02-10-2019 17:16

Zaandammer gesnapt met 2.600 kg zwaar vuurwerk in bestelbusje

vuurwerk-bestelbus
Foto: Politie
Elspeet/Zaandam

Tijdens een routinecontrole heeft de politie op de snelweg A28 ter hoogte van Elspeet in een gehuurd bestelbusje 2.600 kg zwaar en illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Aangehouden

'De 23-jarige bestuurder uit Zaandam is aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen. De man zit vast voor verhoor en kan meerdere processen verbaal tegemoet zien voor diverse overtredingen', aldus de politie.

'Overbeladen'

Agenten van het Flexibel Interventie Team (FIT) van de Landelijke Eenheid zagen de bestelbus op de snelweg rijden en het leek alsof de bus overbeladen was. Bij controle van het voertuig zagen de agenten dozen met zwaar vuurwerk in de laadruimte liggen. 

ADR-certificaat

Omdat vuurwerk gevaarlijke stoffen bevat, moet de bestuurder beschikken over een ADR-certificaat. Daarnaast was de lading niet gezekerd, ontbrak de bebording op het voertuig en ontbraken blusmiddelen in de bestelbus. Voor al deze overtredingen krijgt de man een boete die kan oplopen in de duizenden euro’s. Voor het bezit van het illegale vuurwerk bepaalt het Openbaar Ministerie of en welke straf de Zaandammer krijgt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: