vrijdag, 4. oktober 2019 - 17:39 Update: 04-10-2019 17:53

Man verdacht van betrokkenheid moord advocaat Derk Wiersma langer vast

bewaker-gevangenis-cel-camera
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De man, die afgelopen dinsdagavond door een arrestatieteam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld voor maximaal 14 dagen. 'De verdachte zit nog in volledige beperkingen', zo meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Betrokken bij moord

De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze moord. De aanhouding vond plaats in een woning buiten Amsterdam. Direct na de aanhouding is er, onder leiding van een rechter-commissaris, een zoeking geweest in deze woning. De verdachte is dinsdagavond overgebracht naar een cellencomplex en hij is in opdracht van een officier van justitie in de volledige beperkingen geplaatst.

Vluchtauto in beslag genomen

Rechercheurs wisten de witte bestelauto op te sporen die is gebruikt als vluchtauto na de moord. Dat is opmerkelijk omdat bij liquidaties meestal de vluchtauto in brand wordt gestoken om sporen te wissen. Het gaat om een Opel Combo waarvan is vastgesteld dat die gestolen is en voorzien was van vervalste kentekenplaten. Het kenteken VN-927-V was aangebracht op de vluchtauto.

Oproep 

Het onderzoeksteam van de politie is nog steeds op zoek naar mensen die de bestelbus, merk Opel, type Combo hebben zien rijden of staan in Amsterdam/Almere of de omliggende omgeving. Mocht u nu nog een bestelauto met het voornoemde kenteken zien rijden dan is de politie die niet aan het zoeken aangezien dat de originele bestelbus is.

Onderzoeksteam

Vanaf het moment van het dodelijke schietincident, waarbij de advocaat Derk Wiersum overleed, is er onophoudelijk een groot team van rechercheurs aan het werk geweest. De officier van justitie, heeft de beslissing genomen om bovengenoemde verdachte aan te houden. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie: