zaterdag, 5. oktober 2019 - 19:37

NVM Open Huizen Dag door 68.000 mensen bezocht

borden te koop
Foto: fbf
Nieuwegein

Ruim 68.000 mensen hebben vandaag de NVM Open Huizen Dag benut in hun zoektocht naar een nieuwe woning. Zo’n 11.700 huizenbezitters deden vandaag mee en openden hun voordeur voor potentiele nieuwe kopers. De NVM Open Huizen Dag is daarmee onverminderd een succes.

Tussen 11 en 15 uur konden de bezoekers bij de woningen terecht, alwaar ze door de huidige bewoners werden rondgeleid. Onno Hoes, voorzitter NVM: “De bezoekers zijn op zoek naar een nieuw thuis. Het kopen van een woning is een van de grootste financiële beslissingen in iemands leven. Het is logisch dat mensen zich daarom goed oriënteren alvorens ze gaan bieden op dat nieuwe huis. Naast het vele zoeken online, is de NVM Open Huizen Dag een belangrijk moment in die zoektocht.”

Tijdens de NVM Open Huizen Dag wordt het huis goed bekeken door de mogelijke kopers. “Zij willen ook ervaren hoe het licht valt in de woonkamer en voelen hoe ruim de kamers zijn. En natuurlijk praten ze met de huidige bewoners over hoe het wonen daar is. Daarnaast lopen ze ook vaak een rondje door de straat of de wijk. Dit alles maakt dat de NVM Open Huizen Dag elke keer weer een dag is die enorm gewaardeerd wordt door kopers én door verkopers. Kort ná deze dag zie je doorgaans ook een piek in de verkopen.”

Volgens Hoes is het nog altijd een goed moment om een eigen huis te kopen. “De rente is al laag en wordt mogelijk nóg lager. Dat betekent dat je gunstig een nieuw huis kunt financieren. Dan kan je dus de volgende stap in jouw wooncarrière zetten óf een vergelijkbare woning als de huidige kopen tegen lagere woonlasten.”
 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):