maandag, 14. oktober 2019 - 17:04 Update: 15-10-2019 11:53

Boze boeren rammen deur Provinciehuis eruit, ME ingezet boer aangehouden

tractor-politieagent
Foto: Bert van den Berg
tractor-stikstof-protest
Foto: Bert van den Berg
tractoren-protest
Foto: Bert van
Groningen

Maandagmiddag is het boerenprotest in Groningen uit de hand gelopen nadat boze boeren de deur van het Provinciehuis hadden opengebroken. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Mobiele Eenheid ingezet

'Het openbreken van de deur van het provinciehuis in Groningen gaat te ver en in opdracht van de driehoek is nu dan ook Mobiele Eenheid (ME) aanwezig in de stad om de demonstratie verder zo ordelijk mogelijk te laten verlopen', aldus de politie.

Grote Markt en Vismarkt vol tractoren

Al de hele dag staat de Grote Markt en de Vismarkt vol met tractoren van protesterende boeren. Landbouworganisatie LTO Noord heeft haar leden opgeroepen om maandag om te demonstreren bij de provinciehuizen. Die oproep geldt ook voor Groningen. LTO Noord wil dat de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel gaan.

Update 17.30 uur

In de omgeving van het provinciehuis is één van de demonstranten aangehouden die met een tractor zou zijn ingereden zou zijn op een van de politiepaarden. Bij het binnendringen van het provinciehuis heeft een politiecollega met de wapenstok een klap uitgedeeld aan een demonstrant, waardoor hij gewond is geraakt. Hij is daarvoor behandeld door ambulancepersoneel. Dit laat de politie zojuist weten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: