woensdag, 16. oktober 2019 - 12:05 Update: 16-10-2019 12:26

Rijkswaterstaat sluit A12 bij Nootdorp af. Malieveld al bijna vol.

rijkswaterstaat, afsluiten, A2, nootdorp, politie
Foto: Archief EHF
Nootdorp

De protesterende boeren zijn nu op hun trekkers onderweg van De Bilt naar Den Haag.

Omdat het heel druk is op de A12 met trekkers die richting Den Haag willen om daar te demonstreren, heeft Rijkswaterstaat op verzoek van de politie de A12 bij Nootdorp afgesloten met rode kruizen boven de weg.  Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om de snelweg A12 tussen Utrecht en Den Haag te mijden.

Ook op de toegangswegen richting Den Haag, zoals de snelwegen A4 en A44 staat het verkeer vast door grote aantallen tractoren. Voor de regio Den Haag geldt dan ook het advies de snelwegen rondom de stad te mijden.

De boeren worden volgens de politie via afrit 5 op de A12 geleid naar het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion. Ze worden daarvandaan met pendelbussen naar de locatie gebracht waar ze kunnen demonstreren.

Advies weggebruikers vanwege boerenprotest

Weggebruikers worden geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan door de verkeersinformatie vooraf te checken en op de weg de grootschalige omleidingsroutes die op de borden boven de weg worden aangegeven te volgen. Vanuit veiligheidsoogpunt vraagt Rijkswaterstaat weggebruikers alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: