woensdag, 16. oktober 2019 - 20:32 Update: 17-10-2019 10:03

Door slecht luisterende politici, moesten boeren opnieuw tonnen CO2 uitstoten om punt duidelijk te maken

Door slecht luisterende politici, moesten boeren opnieuw tonnen CO2 uitstoten om punt duidelijk te maken
Foto: fbf
Opnieuw voor tonnen aan extra CO2 de lucht ingegaan door protesten van boeren
Foto: Bon
Den Haag

Wanneer het kabinet het niet zo ver had laten komen met het stikstofbesluit, dan was er ''geen vuiltje'' aan de lucht geweest.

Voor een derde keer gingen de boeren met hun ''vervuilende trekkers'' het land in om hun ongenoegen duidelijk te maken als het gaat om het stikstofbesluit van het kabinet.

Waren het gisteren nog de provincies die door de boze boeren werden bezocht, vandaag was het het RIVM en opnieuw Den Haag. Wanneer het kabinet en provincies de boeren na een eerste protest een eenduidige oplossing hadden geboden, dan was een derde keer protesteren waarschijnlijk niet nodig geweest.

Extra CO2 de lucht in

Er is vandaag door de protesten voor tonnen aan extra co2 de lucht ingegaan. Zo gingen boeren vanuit het hele land met hun brandstofverslindende trekkers de weg op. Omdat flink door moest worden gereden, werd door de zware motoren dan ook veel meer brandstof verbruikt dan dat ze normaal verbruiken tijdens de inzet op de boerenbedrijven. (Een gemiddelde trekker verbruikt ongeveer 160 liter diesel bij hoog vermogen in een kleine 8 uur draaien)

Daarnaast moest ook defensie de weg op met verschillende zware vervuilende vrachtwagens en liep het verkeer op de wegen enorme vertragingen op door files. Dit alles bij elkaar opgeteld is er vandaag dus voor tonnen aan onnodige vervuiling de lucht in geblazen. En dit alles bij elkaar opgeteld dan hadden de koeien de komende jaren heel wat ''scheten'' voor kunnen laten. Als het kabinet nu geen haast maakt met een goed plan voor de boeren, dan zullen de trekkers opnieuw naar Den Haag afreizen. 

Categorie:
Provincie: