maandag, 21. oktober 2019 - 18:06 Update: 21-10-2019 18:18

Utrechtse 'bloedprikkers' er vandoor met geld van ouderen

bloedafname-buisjes
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

De politie in Utrecht waarschuwt met name ouderen voor een nieuwe vorm babbeltruc. Zogenaamde verpleegkundigen bellen aan bij ouderen met de smoes dat ze komen om bloed te prikken maar ondertussen nemen ze ook ongezien geld mee. Dit meldt de politie maandag.

Kwetsbare ouderen

Afgelopen zondag en vorige week maandag lukte het de nepverpleegkundigen om bij kwetsbare, oudere mensen in Utrecht op deze manier binnen te komen en geld en pinpassen buit te maken. 

Geld en pinpas gestolen

De daders van deze babbeltrucs deden zich als verpleegkundige(n) voor en kwamen zogenaamd alleen om bloed te prikken. Bij de ouderen werd na toestemming ook daadwerkelijk bloed afgenomen, maar ondertussen namen de nepverpleegkundigen ook de pinpas en/of geld van de ouderen mee. In de twee gevallen werd één pinpas en ruim 360 euro tijdens het prikken weggenomen. Met de pinpas is er op twee momenten na de beroving nog voor bijna 2600 euro gepind.

Alert

De politie hoopt door dat ouderen en/of verzorgenden alert zijn op babbeltrucs in deze nieuwe vorm en dat er op deze manier geen nieuwe slachtoffers meer worden
gemaakt. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: