zondag, 1. december 2019 - 14:08

Gevaarlijke achtervolging na ruzie

celdeur
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Aan het einde van zaterdagmiddag vond er door Breda een achtervolging plaats tussen een Nederlandse en een Belgische auto. Hier zou een ruzie aan vooraf zijn gegaan. De politie hield in totaal zeven verdachten aan.

De politie ontving zaterdag 30 november rond 16.30 uur meerdere meldingen van een gevaarlijke achtervolging door Breda. Een Belgisch en een Nederlands voertuig zouden elkaar achtervolgen en hierbij elkaar ook daadwerkelijk raken. Uiteindelijk stopte de achtervolging nabij het Stationsplein. De inzittenden vluchtten vervolgens een hotel binnen. Een 20-jarige Belg sprak bij het hotel surveillerende medewerkers van Handhaving aan. Zij zagen dat de Belg een ploertendoder en een mogelijk vuurwapen bij zich droeg, waarop hij voor alle veiligheid in de boeien werd gezet. Bij aankomst van de politie nam zij de verdachte over. Twee mannen uit Roosendaal (19 en 20 jaar) werden eveneens aangehouden. De twee beschadigde auto’s en de twee wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Het is op dit moment onbekend of het een daadwerkelijk vuurwapen betreft.

Meer aanhoudingen

Niet veel later verschenen nog vier Belgen (in de leeftijd van 20 t/m 22 jaar) op het politiebureau in Breda. Zij gaven aan bij de ruzie betrokken te zijn. De politie hield ook hen aan als verdachten. Waarom er een ruzie is ontstaan, met daaropvolgend een achtervolging, is op dit moment niet duidelijk. Hier doet de politie onderzoek naar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: