zondag, 8. december 2019 - 12:23

Ruzie in café mondt uit in steekincident met gewonden waarvan 1 ernstig

ambu-donker-zwaalicht-blauw
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag is een ruzie in een Rotterdams café uitgelopen op een steekincident waarbij twee mannen gewond zijn geraakt waarvan ééntje ernstig. Dit meldt de politie zondag.

Drie aanhoudingen

De ruzie, die in een café aan de Dordtselaan begon, werd op straat verder uitgevochten. Het mondde uit in een steekincident waarbij twee mannen gewond raakten. De politie hield al snel daarna drie verdachten aan.

Met glazen flessen geslagen

De kroeg in Rotterdam-Zuid was nog open, toen er vannacht om iets voor 04.00 uur een ruzie ontstond. De mannen vochten het op straat verder uit. Tijdens het incident is er met glazen flessen geslagen. Ook werd er gestoken met een nog onbekend voorwerp. De hulpdiensten waren er snel en ontfermden zich over de slachtoffers. 

Ernstig gewond

Twee mannen raakten gewond, van wie eentje ernstig. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte meteen een onderzoek en sprak met getuigen. En met succes: na een achtervolging hielden ze op de Brielselaan drie verdachten aan. 

BTGV

En omdat getuigen een vuurwapengelijkend voorwerp hadden gezien, is er ingezet met een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten, (BTGV) Hierbij trekken agenten hun wapens tijdens de aanhouding en lossen zo nodig een waarschuwingsschot. De mannen van 27, 32 en 44 jaar uit Rotterdam zijn mee naar het bureau.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: