vrijdag, 27. december 2019 - 13:42 Update: 27-12-2019 13:48

Jongeren gooien stenen en vuurwerk naar agenten in Rolde

agent-donker-auto-zwaailicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rolde

In het Drentse Rolde hebben jongeren in de nacht van donderdag op vrijdag voor onrust gezorgd. 'Naast een aantal vechtpartijen, was er vooral geweld tegen de politie waarbij er met stenen, glas en vuurwerk werd gegooid. Er zijn vijf personen aangehouden. Dit vijftal is ingesloten voor verhoor', zo meldt de politie vrijdag.

Stenen, glas en vuurwerk

Agenten die toezicht hielden in het centrum nabij de Hoofdstraat in Rolde kregen vuurwerk, stenen en glas naar zich toe gegooid. Ondanks meerdere waarschuwingen bleven verschillende groepen jongeren de confrontatie zoeken. 'Hierop voelden de collega’s zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. De aanwezige jongeren bleven zich agressief gedragen, waarna ook enkele politiehonden werden ingezet. Ook de honden werden bekogeld met stenen en vuurwerk', aldus de politie.

Aanhoudingen

Er zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen, een 18-jarige jongen, een 19-jarige jongen en een 20-jarige man uit Assen en een 18-jarige jongen uit Rolde. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie is op zoek naar getuigen. 

Eerdere incidenten

Ook in de nacht van woensdag- op donderdagnacht zijn er verdachten aangehouden in Rolde. Toen werd een 17-jarig meisje uit Assen en een 18-jarige jongen uit Smilde aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: