dinsdag, 28. januari 2020 - 22:25 Update: 28-01-2020 22:29

Passant vindt tasje met aantal zeer gevaarlijke Joegoslavische handgranaten

handgranaten
Foto: Politie Ede
Ede

Een passant heeft maandag in het bos nabij de parkeerplaats aan de Rijksweg N224 in Ede een tasje gevonden met daarin een aantal handgranaten. Dit meldt de politie dinsdag.

Tasje meegenomen

'Omdat de man het tasje met daarin de handgranaten niet onbeheerd achter wilde laten, pakte hij het tasje met handgranaten op en verplaatste het een aantal honderden meters', aldus de politie. 

Extreem gevaarlijk

De man kwam gelukkig op tijd tot de conclusie dat wat hij deed, extreem gevaarlijk was. Hij heeft vervolgens de tas weer rustig neergelegd en vervolgens de politie gebeld. De politie heeft ter plaatse de parkeerplaats afgezet en is een onderzoek gestart.

EOD

Uit onderzoek van de Explosieve Opruimingsdienst van Defensie bleek dat het ging om een aantal zeer gevaarlijke handgranaten van Joegoslavische makelij. Deze handgranaten worden regelmatig aangetroffen in het criminele circuit en zullen daarom onderzocht gaan worden door het Nederlands Forensisch Instituut.

Waarschuwing

De politie waarschuwt bij deze dat als je ergens een explosief aantreft of het vermoeden hebt dat het een explosief zou kunnen zijn om deze niet aan te raken maar om de politie te bellen. 'Wij raden ten zeerste af om explosieven of projectielen op te pakken en te verplaatsen', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):