maandag, 10. februari 2020 - 14:29 Update: 10-02-2020 17:09

Vijf Rotterdamse woningen onbewoonbaar na omvallen heistelling

appartementen-sumatraweg
Foto: Screenshot Google Streetview
Rotterdam

Maandag is in Rotterdam even na 11.00 uur een heistelling door de storm omgewaaid en tegen een appartementencomplex met 5 verdiepingen gevallen. De schade aan het gebouw is enorm.

Ontruiming

'De brandweer is begonnen met het ontruimen van de woningen van het getroffen complex', zo meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond maandag. De brandweer heeft een bewoner vanaf de vierde verdieping afgehesen, ook een bedlegerig persoon werd naar buiten gebracht. Op de 5e verdieping kon een bewoner de verdieping niet verlaten vanwege schade aan de woning. Die is later toch door de brandweer uit de woning gehaald.

Heistelling bouwplaats

De heistelling stond op de naastgelegen bouwplaats waar op dit moment gebouwd wordt. Op de bouwplaats zijn geen gewonden gevallen. De heistelling is ook boven op een auto gevallen maar hier zat niemand in. Alle bewoners zijn uit hun woningen, er zijn geen gewonden.

Controle bouwkundige staat woningen

De bandweer controleert op dit moment alle woningen en de afdeling Bouwtoezicht van de gemeente Rotterdam bekijkt de bouwkundige staat van het pand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: