vrijdag, 21. februari 2020 - 17:32 Update: 21-02-2020 17:38

Drie mannen vast na cocaïnevondst in pand Breda

cellen-deuren-gevang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

De politie heeft drie mannen aangehouden na de vondst van 30 kilo cocaïne in een pand in Breda. 'De mannen worden in verband gebracht met het professioneel versnijden van coke', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. In een pand aan de Hamdijk in Breda trof de politie eerder deze maand een ingerichte ruimte aan waar coke werd bewerkt en verpakt in blokken.

Cokewasserij

Vermoed wordt dat de coke kwam uit een cokewasserij elders en naar deze locatie werd vervoerd. In een cocaïnewasserij wordt cocaïne geëxtraheerd uit ‘dragermateriaal’, zoals kleding of karton en omgezet naar bijvoorbeeld cocaïnebase. Op de Bredase locatie die op 8 februari 2020 is ontdekt, zou de coke worden versneden. Daarna werd de cocaïne weer geperst en verpakt, zodat het leek alsof het rechtstreeks uit Zuid-Amerika kwam. De cocaïne lijkt dan zuiverder dan het in werkelijkheid is, en levert een hogere prijs op.

Uit raam gesprongen

Drie mannen werden op 8 februari aangehouden. Twee mannen, vader en zoon zijn de bewoners van het pand waar op de eerste verdieping een ingerichte productielocatie werd aangetroffen. De derde verdachte, een man uit Roosendaal, sprong bij de inval uit het raam van die eerste verdieping. De politie vermoedt dat op de locatie reeds honderden kilo’s cocaïne is versneden, gezien de materialen en de verpakkingen die zijn gevonden. De politie vond bij de inval zo’n 30 kilo cocaïne. 

90 dagen langer vast

Op goederen, waaronder designerartikelen en voertuigen is beslag gelegd. De mannen kwamen deze week voor de raadkamer, en blijven 90 dagen langer vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: