donderdag, 12. maart 2020 - 17:56 Update: 12-03-2020 18:14

KLM wordt hard geraakt door maatregel Trum coronavirus

KLM wordt hard geraakt door maatregel Trum coronavirus
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amstelveen

De KLM wordt hard geraakt door de maatregel van Trump om het personenverkeer vanuit heel Europa vanaf vrijdag voor dertig dagen stil te leggen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

KLM-topman Pieter Elbers noemt het in gesprek met de NOS een "dramatische" beslissing van president Donald Trump betreffende het ingevoerde inreisverbod tussen Europa en de Verenigde Staten.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij verzorgt wekelijks circa honderd vluchten op bestemmingen in de VS. Daarnaast worden er nog tientallen vluchten uitgevoerd door KLM-partners Air France en Delta Airlines. Er vertrekken wekelijks ruim tweehonderd vluchten vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten. De klap komt voor de KLM harder aan dan de geschrapte vluchten naar China.

Ook op de beurs reageerde beleggers. Het aandeel van moederbedrijf Air France-KLM daalde donderdag op het dieptepunt met 18 procent naar 4 euro. KLM voert momenteel spoedoverleg met Schiphol en de Nederlandse overheid over 'passende maatregelen' na de door de Verenigde Staten opgelegde reisrestricties voor Europeanen. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):