woensdag, 25. maart 2020 - 11:31 Update: 25-03-2020 11:32

Opslagplaats voor ketaminelab aangetroffen

Stoffentester
Foto: Politie
Tilburg

Tijdens een strafrechtelijke inval door de politie werden dinsdag 24 maart in een bedrijfspand in Tilburg materialen aangetroffen waarmee een ketaminelab opgebouwd kan worden. Het bezit en productie hiervan is strafbaar gesteld in de Geneesmiddelenwet. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Wel heeft de politie zicht op enkele betrokkenen.

Agenten van het politieteam Leijdal voerden dinsdagmiddag een inval uit bij een bedrijfspand aan de Pallasstraat. Handhavers van de gemeente Tilburg assisteerden hierbij. Bij de politie waren enkele signalen binnengekomen over verdachte activiteiten. Op het eerste oog leek er een normale bedrijfsvoering in het pand te zijn. Bij nader onderzoek bleek echter dat er heel veel spullen lagen waarmee ketamine geproduceerd kan worden. Hierop zijn ook specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ter plaatse gekomen.

Diverse materialen

In de hal werd een vrachtwagen getroffen met daarin zo’n 1150 liter aan oliën. Daarnaast werden enkele grote au-bain-marie bakken, gasflessen, honderden glazen schalen en enkele pallets met jerrycans aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenen bij deze opslag.

Ketamine

Tegenwoordig treft de politie ketamine meer en meer aan bij dealers en in opslagplaatsen. In het straatcircuit wordt ketamine de paardenverdoveraar genoemd, vanwege de zeer krachtige werking. Ketamine wordt gebruikt als geneesmiddel tegen pijn en als narcosemiddel bij operaties, zowel bij mens als dier. Het is verkrijgbaar in poedervorm en in vloeibare vorm. Bij gebruik als drug wordt het meestal gesnoven.

Categorie:
Provincie: