vrijdag, 8. mei 2020 - 15:02 Update: 08-05-2020 17:42

Dronepiloten proberen pakket met telefoon en drugs in P.I. Krimpen te droppen

drone-politiemotor
Foto: Politie Rotterdam-Rijnmond-Oost
Krimpen aan den IJssel

Donderdagavond hielden agenten drie mannen aan nadat ze met een drone probeerden een pakketje de gevangenis in Krimpen aan den IJssel binnen te smokkelen. Dit meldt de politie vrijdag.

Drone

Aan de Capelse kant van de IJssel had het drietal vrij uitzicht op de Penitentiaire Inrichting aan de andere kant van de rivier en zo dachten ze met een drone een pakketje te kunnen droppen. 'Dit lukte niet, want de P.I. Krimpen heeft veel maatregelen genomen om dat te voorkomen', aldus de politie. 

Locatie bekend

De mannen probeerden de drone terug te vliegen en dat bleef agenten die de ‘piloten’ zochten niet onopgemerkt. De man die de drone op afstand bestuurde werd direct aangehouden. De andere twee gingen er vandoor. Onder andere met hulp van een voorbijganger die zijn fiets afstond, konden ook zij worden aangehouden. De twee Rotterdammers van 32 en 36 jaar en een 41-jarige man uit Ridderkerk zitten vast.

Telefoon en drugs

Met hulp van een speurhond werden de drone en het pakketje dat de verdachten wilden droppen gevonden. Het bevatte onder andere een telefoon en kleine hoeveelheden vermoedelijk drugs dat in beslag is genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: