maandag, 25. mei 2020 - 18:10 Update: 25-05-2020 18:19

Aantal wegen in Zeist krijgen nieuwe slijtlaag bovenop het asfalt

wals-asfalt-wegwerkzaamheden
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Zeist

In Zeist laat de gemeente in juni op verschillende wegen een nieuwe slijtlaag aanleggen. 'Dit zorgt ervoor dat een weg veilig blijft en weer een paar jaar meekan. De werkzaamheden kunnen alleen uitgevoerd worden bij droog weer', zo laat de gemeente maandag weten.

'Verjongingskuur' 

In de gemeente Zeist zijn er veel wegen die toe zijn aan een verjongingskuur. Daarom brengt de gemeente eens in het jaar nieuw slijtlagen aan op verschillende wegen. Een slijtlaag is een dunne laag steentjes die op een bestaande asfaltweg wordt aangebracht. Het zorgt ervoor dat een weg veilig blijft en weer een paar jaar mee kan. Wordt de slijtage te erg, dan krijgt zo’n locatie nieuw asfalt.

Duurzaam 

‘We onderhouden de wegen in de gemeente goed. Dat is belangrijk voor de kwaliteit en daarmee de veiligheid van de weg. Daarnaast gaan de wegen door het goede onderhoud langer mee’, aldus wethouder Wouter Catsburg.

Kortdurende werkzaamheden

Op het bestaande asfalt wordt een laag bindmiddel gespoten. Daarop komt een laag fijne steentjes die ingereden moet worden. De straat is tijdens de kortdurende werkzaamheden niet bereikbaar. Zodra de steentjes zijn aangebracht, kan de weg weer gebruikt worden. Na een week verwijdert de gemeente de overtollige steentjes met behulp van een zuigwagen. Er wordt dus geen toplaag van asfalt afgeschraapt.

Planning

De wegen die deze zomer worden aangepakt zijn: de Dennenweg, C.Huygenslaan, Vossenlaan, Ds. Nahuyslaan, Fazantenlaan, Godfried van Seijstlaan, J.v/d Vondellaan, Kroostweg-Noord, Kwartellaan, Koepellaan, Laan van Eikenstein, Populierenlaan, Valckenboschlaan, Van Ostadelaan, Verlengde Slotlaan, Waldeck Pyrmontlaan, Zinzendorflaan en het oude gedeelte van de Dolderseweg.  

Borden 

Een paar dagen van tevoren wordt met borden langs de weg aangegeven wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Aanwonenden krijgen kort van tevoren een brief van de aannemer.  

Categorie:
Provincie:
Tag(s):