donderdag, 28. mei 2020 - 9:36 Update: 28-05-2020 9:42

Provincie waarschuwt voor blauwalg op alle zwemlocaties Grote Rietplas

recreatie-zwemmen-afzetting
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Assen/Emmen

De provincie Drenthe en het waterschap Vechtstromen hebben voor de locaties Parelstrand, Watersportstrand en Rietstrand een negatief zwemadvies afgegeven vanwege een te hoge concentratie blauwalgen. 'Er is sprake van een risico op irritaties aan de ogen en huid, hoofdpijn en maag- en darmklachten. De provincie heeft waarschuwingsborden geplaatst', zo heeft de provincie laten weten.

Waarschuwingen

'Ook op de locatie Kleine Rietplas is blauwalg aangetroffen. Voor deze locatie geldt een waarschuwing vanwege een verhoogde concentratie blauwalgen', aldus de provincie. De waarschuwing voor de zwemplas Bargerhoek in Nieuwe-Amsterdam, die vorige week uitging, blijft van kracht. De kwaliteit van de overige officiële zwemplassen in Drenthe is op dit moment voldoende. Hier kan gerust worden gezwommen.

Coronamaatregelen

De provincie vraagt recreanten ook bij het buitenwater rekening te houden met de coronamaatregelen. Houd 1,5 m afstand van elkaar, zowel in als bij het water. Vermijd drukte, ga zonodig naar een minder drukke zwemlocatie.

Categorie:
Provincie: