zaterdag, 6. juni 2020 - 21:03 Update: 07-06-2020 10:55

Dode en zwaargewonde bij steekpartij in Friese plaatsje Mûnein

politie-afzetlint
Foto: Archieffoto persburo Sander van Gils
Molenend/Mûnein

Zaterdagavond is bij een steekpartij in het Friese dorpje Molenend (Mûnein op zijn Fries) een dode en een zwaargewonde gevallen. Dit heeft de politie zaterdagavond bekendgemaakt.

Verdachte aangehouden

De steekpartij gebeurde rond 19.10 uur aan de Mounewei in Mûnein. Twee mannen raakten zwaargewond. Eén van de twee, een 23-jarige man uit Almere, overleed kort na het incident aan zijn verwondingen. De andere man is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft een 27-jarige verdachte aangehouden. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse en de recherche is een onderzoek gestart. Over de aanleiding is nog niets bekend.

Update 21.30 uur

De politie laat zojuist weten dat het slachtoffer dat eerder vanavond na het steekincident in een woning aan de Mounewei zwaargewond is geraakt, een 38-jarige man betreft uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De verdachte die de politie kort na het incident heeft aangehouden is een 27-jarige man uit dezelfde gemeente.

Update 22.30 uur

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van dit steekincident. De 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel is zwaargewond geraakt bij het incident. Hij is, onder begeleiding van een arts van het mobiel medisch team, naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon bij aankomst direct een 27-jarige man uit de gemeeenste Tytsjerksteradiel als verdachte aanhouden.

Verdachte & Onderzoek

De recherche doet onderzoek naar de precieze toedracht van dit incident. Zo is er op zaterdagavond een uitgebreid buurtonderzoek gedaan, heeft het team forensische opsporing de woning en de omgeving onderzocht en hoort de recherche getuigen en de verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: