donderdag, 18. juni 2020 - 18:03 Update: 18-06-2020 18:05

43-jarige man uit Woerden aangehouden in Belgisch drugsonderzoek

43-jarige man uit Woerden aangehouden in Belgisch drugsonderzoek
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Woerden

Op verzoek van het Belgisch Openbaar Ministerie heeft het HARC-team woensdagochtend 17 juni jl. een inval gedaan in een woning in Woerden. Hierbij is een 43-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne en lidmaatschap van een internationaal vertakt drugsnetwerk.

In april dit jaar onderschepte het HARC-team een partij van in totaal 3200 kilo cocaïne. De ingevoerde partijen cocaïne waren zowel bestemd voor de Nederlandse als Belgische markt. Een deel van die partij, 1459 kilo, leidde eerder tot de aanhouding van vijf verdachten. Voordat de cocaïne onderschept werd in de Rotterdamse haven liep er al enige tijd een onderzoek door het Belgisch Openbaar Ministerie. Dat gisteren onder meer heeft geleid tot de aanhouding van de 43-jarige verdachte.

Hoofdverdachte aangehouden

In België zijn woensdagochtend meerdere aanhoudingen verricht. Hierbij is ook een 77-jarige hoofdverdachte uit Knokke-Heist aangehouden. De 43-jarige verdachte wordt naar verwachting binnenkort overgeleverd aan België. Ook wordt zijn betrokkenheid in het Nederlandse onderzoek onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):