zondag, 12. juli 2020 - 12:26 Update: 12-07-2020 12:47

Politie maakt eind aan illegaal feest in Brabants natuurgebied

agenten-donker-zaklamp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Prinsenbeek

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie rond 02.00 uur in een natuurgebied aan de Polderweg bij het Brabantse Prinsenbeek een eind gemaakt aan een illegaal feest met harde muziek. 'De ongeveer 250 aanwezigen waren binnen 15 minuten vertrokken. Rond 05.00 uur zagen de agenten echter dat er nog veel troep lag. Staatsbosbeheer is in kennis gesteld', zo laat de politie zondag weten.

Harde muziek uit stiltegebied

De politie kreeg omstreeks 01.35 uur een melding dat er harde muziek klonk vanuit een stiltegebied aan de Polderweg en dat er veel auto’s die kant opreden. Agenten hebben direct de Brielsedreef / Polderweg afgezet om verdere toestroom te voorkomen. Er stonden circa 50 auto’s geparkeerd. Naar schatting waren er ongeveer 250 bezoekers.

Einde feest

De agenten spraken een 31-jarige Bredanaar aan die zich bekend maakte als organisator. Ze vertelden hem na overleg met de dienstdoende leidinggevende dat het feest direct beëindigd moest worden en dat zijn gasten moesten vertrekken. Om 05.00 uur constateerden de agenten dat er nog veel troep op het terrein lag zoals ballonnen, rood/wit lint, plastic bakjes en flessen. Ook is de grond door de vele voertuigen enigszins kapot gereden. De bevindingen zijn doorgeven aan Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied. Aan de organisator is aangegeven dat er een proces-verbaal volgt als er aangifte gedaan wordt van vernieling. 

Boetes

De politie benadrukt dat dergelijke feesten niet toegestaan zijn en dat bezoekers en organisatoren hoge boetes riskeren. Bovendien gaat het in dit geval om een natuurgebied waarin een dergelijke verstoring zeer ongewenst is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: