dinsdag, 21. juli 2020 - 21:49 Update: 22-07-2020 9:22

De Bilt bereidt zich voor op boerenprotest bij RIVM

De Bilt/Bilthoven

Betonblokken, militairen met zware trucks, road blocks en veel politie zijn dinsdagavond in Bilthoven rond de toegangswegen bij het hoofdkantoor van het RIVM gepositioneerd als voor bereiding op het boerenprotest dat woensdag gaat plaatsvinden.

'Vesting'

Het RIVM lijkt wel een vesting en alle genomen maatregelen moeten voorkomen dat de boeren naar het hoofdkantoor van het RIVM gaan. Ook het gemeentehuis is afgezet.

Geen tractoren toegestaan

Het boerenprotest mag worden gehouden in de Bilt aan de Biltse Rading. Daar is ruimte om ongeveer 2.000 demonstranten te herbergen. Eerder vandaag werd al bekendgemaakt dat de boeren niet met landbouwvoertuigen naar de Bilt mogen komen. 

Veevoeder maatregel

De boeren zijn het onder andere niet eens met de stikstofmaatregel van minister Carla Schouten die wil dat de huidige hoeveelheid eiwit in het veevoer flink omlaag moet om zo de stikstofuitstoot van koeien te verlagen. Maar het gaat de boeren niet alleen om die ene maatregel. De boeren zijn het inmiddels helemaal zat dat er steeds weer nieuwe regeltjes bijkomen waardoor zij zich steeds weer moeten aanpassen.