woensdag, 12. augustus 2020 - 11:21 Update: 12-08-2020 15:23

Aanhoudingen na opendraaien brandkranen Den Haag

Aanhoudingen na opendraaien brandkranen Den Haag
Foto: Politie Den Haag
Den Haag

Meerdere mensen belden dinsdagavond in Den Haag de hulpdiensten omdat op verschillende plekken in de stad brandkranen waren opengedraaid. Daardoor ontstond flinke wateroverlast.

In de omgeving van de Lau Mazirellelaan hielden agenten twee 17-jarige Hagenaars aan die op dat moment een brandkraan openden. De afgelopen dagen deden meer mensen hiervan melding van wateroverlast door opendraaide brandkranen. De politie onderzoekt de vernielingen.

Bewoners deden vanaf twintig locaties meldingen van wateroverlast in woningen door opengedraaide brandkranen. De brandweer sloot onder andere de stroom af in een woning aan de Beijersstraat om kortsluiting - en daarmee brandgevaar - te voorkomen. Toen agenten naar een melding reden aan de Lau Mazirellaan zagen zij dat twee jongeren met gereedschap probeerden een brandkraan te openen. Bij het zien van de politie gingen ze er samen vandoor op een bromfiets. Na een korte achtervolging hielden agenten de twee doorweekte verdachten aan voor de vernieling.

Aangifte

Drinkwaterbedrijf Dunea heeft aangifte gedaan van de vernielingen en de politie stelt onderzoek in. De twee verdachten worden gehoord en de gemaakte kosten zullen meegenomen worden in het proces-verbaal wat tegen de twee wordt opgemaakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De monteurs van Dunea waren dinsdagavond uren bezig met werkzaamheden aan de brandkranen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: