woensdag, 26. augustus 2020 - 16:15 Update: 27-08-2020 10:38

Arrestatieteam houdt ontsnapte TBS'er Henk E. aan op Texel

Foto van arrestatieteam bij auto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Texel

De ontsnapte TBS'er Henk E. die sinds 4 juli van dit jaar wist te ontsnappen nadat hij werd betrapt bij een woninginbraak in Zoutelande is woensdag door een arrestatieteam (AT) van de politie aangehouden. Dit meldt het Openbaar Ministerie woensdagmiddag.

27 tips

De 61-jarige Henk E. werd door het AT in Den Hoorn op Texel aangehouden. Dinsdagavond kwamen er bij de politie, naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht,  27 tips binnen over de ontsnapte TBS'er. Aanleiding voor de aanhouding is een tip geweest van een opvarende van de veerboot naar Texel dat Henk E. op de boot gezien zou zijn.

Veroordeeld tot celstraf en TBS

Henk E. werd in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten. Hij zit op dit moment in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam maar wist zich te onttrekken aan zijn TBS met verpleging.

Aanhouden kalm verlopen

Het AT is ingezet om tot zijn aanhouding over te gaan, omdat de man mogelijk een vuurwapen zou bezitten. Toen het AT een perceel in Den Hoorn verkende, kwam de gezochte TBS’er uit de bosjes en is hij aangehouden. De aanhouding is kalm verlopen.

Supermarkt overvallen

Op het perceel is een kampement aangetroffen en een fiets. Ook is een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden, dat in beslag is genomen. Henk E. wordt er van verdacht onlangs een discount supermarkt te hebben overvallen in Den Helder. Het onderzoek daarnaar loopt bij de politie-eenheid Noord-Holland. Henk E. is aangehouden in het opsporingsonderzoek naar zijn onttrekking aan zijn TBS-maatregel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: