zondag, 30. augustus 2020 - 12:33 Update: 30-08-2020 19:11

Fietsbrug van 1,6 miljoen kg vannacht over A2 in Eindhoven geplaatst

fietsbrug-tegenbosch-eindhoven
Foto: Gemeente Eindhoven
Eindhoven

In de nacht van zaterdag op zondag is in Eindhoven een nieuwe fietsbrug over de A2/N2 geplaatst. De werkzaamheden voor de plaatsing van de brug begonnen al zaterdagavond. De werkzaamheden verliepen zo vlot dat de brug uiteindelijk sneller op zijn plek lag dan aanvankelijk was ingeschat.

'Tegenbosch'

De 160 meter lange brug heeft de naam ‘Tegenbosch’ gekregen en ligt iets ten zuiden van de Anthony Fokkerweg. Het gevaarte weegt maar liefst 1.600 ton oftwel 1,6 miljoen kilogram. Het plaatsen van de nieuwe fietsbrug is onderdeel van de wegwerkzaamheden in Eindhoven Noordwest. Met die werkzaamheden verbetert de gemeente de doorstroming en de bereikbaarheid van het gebied. De fietsers zullen echtere nog even moeten wachten voordat ze gebruik kunnen maken van de nieuwe brug. Naar verwachting zal deze eind oktober van dit jaar opengaan voor gebruik. 

Verlichting

De brug is voorzien van speciale verlichting en bestaat uit twee delen: de verlichting van de onderkant van de boog en de verlichting van het brugdek. Op het brugdek reageert de verlichting op de snelheid waarmee een passant de brug op komt rijden. Deze verlichting kan onderscheid maken tussen voetgangers, fietsers, snelle fietsers en brommers. Beide delen van de verlichting kennen een verschillend kleurenpalet per seizoen.

Terugkijken

Voor wie de livestream vannacht heeft gemist hieronder kun je de plaatsing van het begin tot het eind helemaal zien. 

Categorie:
Provincie: