maandag, 7. september 2020 - 15:00 Update: 07-09-2020 15:05

Ongelukken in Wilnis door op de weg gelegde stenen

verkeer-verlichting
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wilnis

Afgelopen weekend zijn er in Wilnis door onbekenden obstakels op de weg gelegd. 'Dit heeft meerdere keren tot ongelukken geleid', zo meldt de politie die weggebruikers waarschuwt om extra voorzichtig te zijn. Inmiddels is een onderzoek gestart.

Poging doodslag door stenen op de weg

In de nacht van zondag 30 augustus rond 00.30 uur rijdt een 21-jarige automobilist over de Ir. Enschedeweg (N212) in de richting van Wilnis. Met een snelheid van ongeveer 80 km per uur. In een flits ziet de man iets op de weg staan. Helaas is het dan te laat om te remmen en de auto rijdt over het object heen. De man weet de auto te parkeren en ziet onder andere dat zijn achterband lek is. Op dat moment komen er een jongen en meisje aanfietsen. Samen lopen ze terug om te kijken wat de oorzaak was. Ze zien midden op de weghelft van de man drie grote tegels liggen. Deze zijn door iemand neergelegd. Het slachtoffer en de getuigen halen de tegels van de weg om meerdere ongelukken te voorkomen.

Noodstop politieauto

Het slachtoffer belt ook de politie en maakt een melding over de stenen. Twee agenten gaan op de melding af en rijden over de N212. Net op tijd zien ook de agenten een steen rechtop de weg staan. Ze maken een noodstop om niet tegen de steen aan te rijden. En dat lukt ter ternauwernood.

Derde incident

Vrijdagavond 4 september rond 21.30 uur rijdt een 50 jarige man over de N212. De man komt uit de richting van Vinkeveen en is net de eerste rotonde richting Wilnis gepasseerd. Net voor de tweede rotonde ziet de hij iets op de weg liggen en probeert een noodstop te maken. Helaas luk dat niet en hij rijdt tegen het obstakel aan. Ook hier blijken er weer tegels op de weg te liggen. De auto heeft forse schade.

Getuigen gezocht

Er is door de politie een onderzoek ingesteld naar wie de stenen daar heeft neergelegd. Gelukkig zijn er geen gevonden gevallen, maar deze gevaarlijke situatie had veel erger af kunnen lopen. Daarom worden deze zaken ook opgepakt als poging doodslag. Mogelijk was het niet de eerste keer dat er objecten op de N212 lagen. Bent u ook slachtoffer geworden van stenen of andere objecten op de N212. Of heeft u eerder wat op de weg zien liggen?  Bel dan ook de politie via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: