zaterdag, 12. september 2020 - 9:49 Update: 12-09-2020 9:54

Man belt politie terwijl hij wordt bedreigd door straatrovers met mes

zoeklicht-politiehelikopter-avond
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Vrijdagavond kon de politie, dankzij snel en koelbloedig handelen van het slachtoffer van een gewapende straatroof in Tilburg, één van de daders snel in de kraag grijpen. 'Een tweede dader is wist te ontkomen', zo laat de politie zaterdag weten.

Geld geëist onder bedreiging met mes

Vrijdagavond arriveerde de aangever kort na 19.00 uur voor zijn afspraak in de omgeving van de Haydnstraat in Tilburg. Onderweg naar die afspraak werd hij plotseling aangesproken door twee jonge mannen. Zij eisten geld van hem en één van hen dreigde daarbij met een mes. 

Slachtoffer pakt telefoon en belt 112

Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Groningen, was echter niet van plan geld te geven. In plaats daarvan pakte hij zijn telefoon, belde 112 en gaf zijn locatie door. Terwijl hij de centralist aan de lijn hield riep hij zijn belagers aan en zo werd duidelijk dat hij overvallen werd. 

Stekende beweging met mes

Op dat moment maakte de dader met het mes een stekende beweging in zijn richting, maar daarbij raakte de aangever niet gewond. Nagenoeg op datzelfde moment arriveerde de eerste politieauto, waarop beide daders zich uit de voeten wilde maken. 

Capuchon

De aangever wist één van hen, de man met het mes, echter nog kort bij zijn capuchon te grijpen. Dat was voldoende om hem te remmen en de politie de gelegenheid te geven hem aan te houden. Het betreft een 17-jarige inwoner van Tilburg. De tweede dader wist te ontkomen. Er werd tijdens de zoektocht naar hem een burgernetmelding uitgedaan en een helikopter ingezet, maar tot op heden werd hij niet gevonden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: