donderdag, 17. september 2020 - 10:35 Update: 17-09-2020 10:57

Auto zakt weg in sinkhole in Boxtel

Boxtel

Bewoners van de Dommeloord in Boxtel keken donderdagochtend vroeg vreemd op toen zij buiten kwamen, de straat was veranderd in een waterval. Twee gesprongen waterleidingen waren hiervan de oorzaak. De hulpdiensten kregen even voor 06.00 de melding van de dubbele leidingbreuk.

Auto weggezakt in sinkhole

Door de leidingbreuken is op een oprit van één van de woningen een sinkhole is ontstaan. Een geparkeerde BMW moest het ontgelden, deze zakte aan de voorzijde tot aan zijn kentekenplaat in het gat. Drinkwaterbedrijf Brabant Water en de politie kwamen ter plaatse. Twee straten zijn getroffen door de dubbele leidingbreuk en hebben geen drinkwater. 

Update 09.00 uur: Bergingsdienst haalt auto uit sinkhole

De weggezakte BMW is door de bergingsdienst uit het gat getakeld. De auto wordt naar een BMW garage gebracht waar de schade in kaart wordt gebracht. Brabant Water zijn druk doende om de breuk te repareren, daarvoor moest eerst het water opgezogen worden. 

Tijdelijk watertappunt voor getroffen bewoners

Brabant Water heeft een watertappunt gemaakt om zo tijdelijk de bewoners van de Dommeloord te voorzien van drinkwater. Bewoners van die straat lopen af en aan om emmers met water te vullen. Een medewerker van Brabant Water laat ter plaatse weten dat de storing zeker tot 13.00 gaat duren, mogelijk langer. Er zijn ongeveer 20 woningen getroffen door de storing. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: